На Тернопільщині зареєстровано 10 офіційних мільйонерів

Станом на кінець березня десять мешканців Тернопільщини задекларували отримані у 2015 році доходи на суму понад мільйон гривень.

Громадянам, які в 2015 році отримували доходи від успадкування чи отримання в дарунок коштів та майна та не сплатили податок на доходи до нотаріального оформлення відповідних об’єктів спадщини (дарування), необхідно подати до органу фіскальної служби за місцем реєстрації декларацію про майновий стан і доходи.

Порядок оподаткування податком на доходи фізичних осіб доходу, отриманого платником податку як дарунок у вигляді коштів, майна, майнових чи немайнових прав, вартості робіт, послуг, визначено розділом IV Податкового кодексу України.

Починаючи з 1 січня 2016 року доходи, отримані громадянами внаслідок успадкування чи утримання в дарунок майна, відображаються тільки у декларації без заповнення окремих додатків.

Відтак з початку деклараційної кампанії мешканці Тернопільщини до податкових інспекцій області подали 809 декларацій про минулорічні доходи, отримані у вигляді спадщини чи дарунків майна на суму 76 млн 460 тис. гривень. Відповідно поданих декларацій нараховано податкові зобов’язання податку на доходи фізичних осіб на суму 3 млн 770 тис. гривень.

Всього громадяни, які зобов’язані декларувати отримані доходи, подали 1682 декларації. Зокрема, 296 декларацій – про отримані доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна на суму доходу 39,5 млн грн, 126 громадян відобразили доходи від продажу сільськогосподарської продукції в сумі 136,1 тис. грн, 105 декларантів прозвітували про доходи, отримані від здачі в найм нерухомого чи рухомого майна, на суму понад 5,5 млн гривень.

Також до органів ДФС області подано 55 декларацій про отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності на суму понад два мільйони гривень, а отримані іноземні доходи резидентами задекларовані у 34 деклараціях на суму один мільйон 622 тисячі гривень, решту декларацій на суму більше 10,1 млн грн подали громадяни, декларуючи інші доходи, з яких не утримано податок на доходи фізичних осіб.

Загалом до територіальних органів Головного управління ДФС у Тернопільській області громадянами подано 3845 декларацій про майновий стан і доходи за 2015 рік, в тому числі 2163 декларації – з метою реалізації права на податкову знижку.

Нагадуємо, що податкову декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 1 травня 2016 року та самостійно до 1 серпня поточного року сплатити задекларовану суму податкового зобов’язання.

Відділ комунікацій Тернопільського обласного управління ДФС України

Вибір читачів за тиждень

Відео