Тернопільщина готується до весняного призову (відео)

На Тернопільщині завершують підготовку до призову на строкову військову службу. Відповідно до Указу Президента, триватиме він з 5 травня по 30 червня.

Як і раніше, призову підлягають юнаки віком від 18 до 27 років. Однак у військові частини, зазначає Володимир Катинський, відправлятимуть тих, хто вже досяг 20-ліття, повідомляє intb.

ВОЛОДИМИР КАТИНСЬКИЙ, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату:

«Від 18 до 20 можуть піти на військову службу за контрактом. Їх визначається придатність, формуються команди, тобто, визначаються по їх придатності по стану здоров’я, куди ми їх можемо відправити. Але, в тому числі ми проводимо агітацію на військову службу за контрактом. Тому ця категорія, якщо не має роботи, щоб не байдикувати, готові ми їх відправити  в навчальні центри для підготовки на військову службу за контрактом».

У військкоматі нагадують, відповідно до Закону, до бойових дій строковиків не залучають.

ВОЛОДИМИР КАТИНСЬКИЙ, військовий комісар Тернопільського обласного військового комісаріату:

«Ми їх відправляємо до тих військових частин, які визначені. Там вони проходять підготовку і залишаються в тих військових частинах, в пунктах постійної дислокації, для здійснення охорони об’єктів, комунікацій, для звичайного чергування  в пунктах постійної дислокації військової частини».    

До слова, 25 березня Президент підписав Указ про проведення у березні-квітні демобілізації військових, призваних під час 4 хвилі. Відтак, ті, бійці, які не побажають залишитися на контрактну службу, повернуться додому, де їх візьмуть на облік військові комісаріати.

Вибір читачів за тиждень

Відео