Тернопільська «Нива» розписала нічию з чемпіоном Чернівецької області

31 березня у смт. Товсте відбувся товариський матч між тернопільською Нивою та чемпіоном Чернівецької області — ФК Волока.

Одразу ж зауважимо, що суперником Ниви була надзвичайно досвідчена команда, яка має у своєму складі справжніх майстрів футболу. Зокрема за Волоку у цій грі виступав досвідчений Сергій Ільїн, який виступав за Ниву у сезоні 2011/12 років. Також має чималий досвід виступів у чемпіонатах України, а також Молдови та Латвії. Проти Ниви діяв і один з легендарних футболістів чернівецької Буковини Степан Маковійчук, який ще донедавна захищав кольори чернівецького клубу у Другій лізі.

Забігаючи наперед відзначимо, що попри більш досвідчений склад, Волока у цій грі не виглядала відвертим фаворитом. Молоді футболісти Ниви створили більшу кількість гольових моментів, ніж суперник.

У середині першого тайму номінальні гості могли відкрити рахунок після прямого удару зі штрафного. Однак, голкіпер Ниви без проблем впорався із м'ячем. Натомість за кілька хвилин рахунок могли відкривати тернополяни. Захсник Волоки грубо зіграв проти суперника на лінії власного штрафного майданчика. Арбітр нагородив його попередженням, а Нива отримала право на небезпечний штрафний. До м'яча підійшов Ярослав Алексевич, який цього дня святкував День народження. Відзначити свято голом Ярославу завадив захисник Волоки, який виніс м'яч з лінії власних воріт.

Незабаром Нива створила ще ряд моментів. Двічі на ударній позиції опинявся Роман Бабин. Спочатку він пробивав головою — мимо. А за кілька хвилин з його ударом впорався голкіпер Волоки. Ще за мить на побачення з воротарем виходив Андрій Сухецький, але його удар, спрямований у дальній кут, пройшов повз ворота.

Рівновага сил на полі з настанням другого тайму теж кардинально не змінилася. Команди володіли ініціативою поперемінно, але гостріше все ж діяли тернополяни. Особливо це було відчутно наприкінці гри, коли футболісти Ниви змусили суперника закритись в обороні. Хоча відзначимо, що свій момент мала і Волока. Нападник чернівецької команди впритул намагався розстріляти воротаря Ниви Андрія Гараса, але кіпер блискуче впорався з ударом і нейтралізував загрозу.

Фінальний свисток арбітра зафіксував цілком справедливу мирову 0:0.

Прес-служба Нива Тернопіль

Вибір читачів за тиждень

Відео