Володимир Струк: «Я впевнений у своїх працівниках і вірю, що ми разом змінимо Україну»

Лідерські здібності, тверда позиція, емоційна стійкість, порядність та уміння спілкуватися – саме такими якостями має володіти будь-який керівник, – в цьому переконаний Володимир Струк. 12 березня лейтенант поліції очолив патрульну поліцію Тернополя.

Начальник Управління патрульної поліції Тернополя народився в селі Зимна Вода на Львівщині у родині простих службовців – батько в минулому був простим робітником, а мама економістом, повідомляє dosie102.

Одягнути форму поліцейського чоловік і не мріяв. Після закінчення 74 середньої школи Львова, вступив на факультет комп’ютерних систем, систематизації та управління Національного університету “Львівська політехніка”. Працюючи уже інженером-програмістом, захистив магістерську роботу, а у 2012 році вирішив здобути другу вищу освіту за фахом фінанси та кредит.

Працював у Львові інженером-програмістом, далі очолив службу димовидалення протипожежних систем. Та доля щоразу вносила корективи у професійній діяльності Володимира. І він, пройшовши конкурс, потрапив до податкової – очолив відділ супроводження інформаційних систем та адміністрування баз даних в Личаківському районі Львова. Після реорганізації став начальником управління обслуговування платників податків Шевченківського району. Чергові зміни у структурі посадили Володимира Струка в крісло начальника відділу примусових стягнень.

Проте час йшов і Володимир розчарувався у специфіці державної служби та звільнився.

Рішення йти у патрульну поліцію виникло спонтанно. Побачив оголошення про набір, вирішив спробувати та подав документи.

- Мені дуже хотілося пройти курс навчання для власного загального розвитку, адже про нього розповідали дуже багато цікавого, – каже Володимир Струк. – Я пройшов тести і отримав “зелене світло” на продовження теоретично-практичного навчання.

Йшовши у патрульну, Володимира не лякала перспектива працювати на вулиці, спілкуватися з злочинцями та порушниками. Батьки рішення сина сприйняли позитивно.

- Я вважаю, що робота патрульного поліцейського нічим не гірша від будь-якої іншої. Робота складна, але дуже необхідна сьогодні, адже на нас покладене важливе завдання – стати обличчям нової України, повернути довіру людей до поліцейських.

Очікування від навчання виправдали себе. Володимир Струк каже, що методика викладання була надзвичайно цікавою. Курсантам довелося опановувати 23 дисципліни, проте підхід вчителів був бездоганний. Усе відбувалося у формі діалогу, писати конспектів не доводилося. Викладали майбутнім поліцейським не викладачі, а діючі працівники тих чи інших служб – адвокати, реформатори, психологи, професійні спортсмени та волонтери-медики.

- Мені важко сказати, що було важко, а що легко, – каже Володимир. – Кожен предмет був цікавий по-своєму.

Аби потрапити на керівну посаду Володимиру Струку довелося пройти ще один відбір. Після двохмісячного навчання викладачі та самі абітурієнти шляхом голосування обирали лідерів груп, кращих з кращих. Саме до їхнього числа зарахували Володимира.

Після вишколу на базі Львівського державного університету внутрішніх справ став командиром роти, потім – заступником командира батальйону. У листопаді 2015-го його призначили командиром батальйону патрульної поліції в Львові.

Телефонний дзвінок змінив подальше життя Володимира Струка. Одного дня йому зателефонувало керівництво з пропозицією очолити патрульну службу Тернополя. На прийняття рішення часу було обмаль, тому ствердну відповідь Володимир дав за 20 хвилин.

Не злякав очільника патрульної поліції Тернополя щільний та ненормований графік. Він каже, що звик, оскільки постійно жив у такому темпі.

Сьогодні в підпорядкуванні молодого керівника 260 працівників – 51 у апараті та 209 патрульних. Володимир Струк впевнений у своїх людях, він каже, що теорію вони засвоїли бездоганно, а тепер на практиці патрульні втілюватимуть здобуті знання.

- Щодня на патрулювання Тернополя виїжджає 21 екіпаж, а це близько 50 патрульних. Усе місто, розповідає Володимир Струк, поділене на 17 квадратів, якими курсує 17 автопатрулів. Ще чотири екіпажі – це командир роти або батальйону, їхні заступники та служба моніторингу.

Наразі патрульні вивчають місто і після цього буде прийняте рішення, де потрібно збільшити кількість поліцейських, а де зменшити.

Робочий день патрульного 12 годин. Вихідні залежать від зміни. Після денного чергування службовці відпочивають 24 години, а після нічного – 48. У вільний час поліцейські навчаються та вдосконалюють навики.

Спростував Володимир Струк і нарікання тернополян на повільну їзду його підлеглих. Допустима швидкість автопатруля – 30-40 кілометрів на годину. При повільному пересуванні, переконаний очільник поліцейських, черговим легше помітити порушення та видно, що де відбувається.

Не всі громадяни сьогодні усвідомлюють той факт, що тепер ми починаємо жити та працювати по-новому, згідно з чинним законодавством.

Проте, незважаючи ні на що, нові патрульні поліцейські налаштовані оптимістично, вони хочуть працювати, вони хочуть змінювати країну і вірять, що результатом їхньої роботи незабаром пишатимуться усі.

Вибір читачів за тиждень

Відео