Щоб не марнувати час у чергах, скористайтеся інтернетом

У відповідності до нового Кодексу газорозподільних систем, затвердженого НКРЕ, процедура та терміни передачі показників змінені: згідно із нововведенням, тепер показник слід фіксувати першого числа місяця та передати газовикам до п’ятого числа. 

Оскільки обробка даних, переданих через деякі сервіси може зайняти декілька днів, то адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» радять не відтерміновувати час подачі показників до останнього дня,  а повідомляти їх вкінці місяця або впродовж наступних трьох днів після першого числа.

Тернополяни намагаються звикнути до нововведення, однак, щоб пересвідчитися, що все гаразд, роблять це особисто завітавши до  відділу розрахунків на вул. Митрополита Шептицького, 20. Відтак у останні дні місяця кількість відвідувачів тут помітно зростає. Немає необхідності завжди здійснювати подачу показів лічильників особисто, запевняють фахівці. Навіть більше: маючи можливість доступу у мережу інтернет, діти чи внуки можуть полегшити цю процедуру для своїх літніх родичів, здійснивши подачу показів лічильників замість них.  Здійснити це можна цілодобово на сайті gazpostach.te.ua, скориставшись послугою «Особистий кабінет». Пoдaти cвoї дaнi чepeз iнтepнeт можна і нa caйтi і tmgaz.te.ua, зa дoпoмoгoю cepвicy eps.te.ua або чepeз тepмiнaл «Пpивaт Бaнкy». Здійснити подачу показників можна і за допомогою спеціальних скриньок, вкинувши туди аркуш із необхідними даними або особисто операторам відділів розрахунку ПАТ «Тернопільміськгаз».

  • Подати показники можна при здійснені оплати за спожитий природний газ у банківському чи поштовому відділенні. Також показники можна подати, зателефонувавши за багатоканальним  номером 51-95-95, який працює  щодня з 8 до 20 години, – нагадує  начальник відділу розрахунків ДП “Газпостач” ПАТ “Тернопільміськгаз” Людмила Полотнянко. – Щодо споживачів, які до п’ятого числа не подадуть показники, обсяг спожитого газу визначатимуть розрахунковим методом – на основі сформованих груп споживання. Прогнозований розрахунок здійснюється за спеціальними профілями споживачів та базується на минулорічних даних обсягу спожитого газу конкретного споживача.

Своєчасно подавши дані лічильника, споживач може бути впевненим, що сплачує саме за той обсяг газу, який використав.

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

Вибір читачів за тиждень

Відео