Переселенцям та бійцям АТО дають 800 тисяч для відкриття бізнесу

Відкрити бізнес за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» мають шанс переселенці та учасники АТО. Опрацьовувати заявки від учасників розпочинають завтра, 6 квітня.

Такий проект під назвою «Новий відлік» проводить Клуб Ділових людей.

- Це другий етап конкурсу, - розповідає керівник інформаційно-аналітичного відділу львівської філії Клубу Оксана Кулеба. – Ми маємо 160 заявок, із них 4 – від жителів Тернопілля. Але сьогодні ще триває подача. В результаті ми оберемо 60 найкращих бізнес-ідей.

Учасники проходитимуть навчання протягом двох місяців, після чого захищатимуть свої проекти.

- Після навчань буде змагання за гранти. Кошти на реалізацію отримають 15 переможців, - додає Оксана Кулеба. – Загалом, фонд становить 800 тисяч гривень.

У першому етапі участь брали лише переселенці. Серед переможців є такі успішні проекти, як створення кейтерингової компанії (послуги з організації харчування співробітників компаній і приватних осіб в приміщенні і на виїзному обслуговуванні,- прим.ред), відкриття кав’ярні грецьких напоїв, запуск підприємства з вирощування зелені. За словами організаторів, є люди, які пройшли навчальну програму, однак не отримали грантів, та все одно розпочали власний бізнес. 

У рамках другої хвилі участь беруть демобілізовані учасники АТО або члени їхніх родин. Переможців визначать до липня 2016 року.

Катерина БОЙКО

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео