У військових частинах Тернопільщини – недобір працівників

Більше 1450 вакантних посад залишаються вільними у Тернопільських військових частинах. Натомість в Бережанах спостерігають кращу картину – там недобір на рівні 500 працівників.

Володимир Катинський розповів, що серед затребуваних працівників не лише сержанти, командири, розвідники. Проводиться також набір на ремонтні спеціальності  – 78 вільних робочих місць, водіїв категорії С  потрібно більше 900 чоловік, музикантів – 7 осіб. Крім цього є вакантні посади діловода, кочегара, кухаря та інші.

Грошове забезпечення військовослужбовця складає 7038 грн., водій отримує 7098 грн., Радіотелефоніст  – 7145 грн., старший стрілець  - 7500… Залишається відкритим питання – чому ніхто не хоче йти на військову службу за контрактом?

Всі, хто служить на контрактній службі мають право на безкоштовне медичне забезпечення, а також на санаторно-курортне лікування – 25% від вартості путівки, для членів сім’ї вартість путівки становить половину суми від її загальної вартості. Учасникам бойових дій надається безкоштовне санаторно-курортне лікування. Військовослужбовці можуть отримати відпустку до 45 діб, додаткові види відпустки, а також компенсацію на оздоровлення (крім грошового забезпечення). В разі соціально-побутових проблем військовикам також надають компенсацію.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео