З 11 години під стінами Тернопільської ОДА триває акція «Гепатит С: гра на виживання?!» (фото)

Кожен охочий сьогодні має нагоду звернутися у мобільну амбулаторію «Альянс», та отримати фахову консультацію щодо діагностики та лікування ВГС.

- Акція триватиме до 13:00, - розповідає Софія, громадський активіст, соціальний працівник громадської організації «Джерела». – Цей захід проводимо в рамках всеукраїнської акції, мета якого, привернути увагу громадськості, ЗМІ та чиновників. Адже цю хворобу мають лікувати за державні кошти, а також, за рахунок лікування, ми повинні знизити рівень смертності, як наслідок цієї хвороби.

За попередніми даними лише 10% з бюджету виділили на державне лікування. Сьогодні ж активісти МБФ «Альянс громадського здоров’я» та МФ «Відродження» спільно з партнером – ТГО «Центр духовної та психологічної підтримки «Джерела» мають на меті залучити якомога більше людей, яких торкнулася проблема гепатиту. Усі, хто звернеться за допомогою, також зможуть пройти безкоштовну консультацію у лікаря-інфекціоніста у мобільній амбулаторії, та отримати 50% знижки на обстеження в амбулаторії «SINEVO».

- Ми, в першу чергу, як громадська організація відстоюємо права наших клієнтів, оскільки більшість інфікованих ведуть ризикований спосіб життя, мають багато неконтрольованих зв’язків. Більшість з них вже інфіковані, тому ми хочемо, щоб вони проходили повноцінне лікування, яке їм обіцяне державою та отримували те, на що вони мають право, - заявляють активісти.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео