Хотів повернути крадені номерні знаки - втратив тисячу гривень

Неприємність трапилася з 43-річним мешканцем обласного центру. Уранці чоловік виявив, що з його авто невідомий зняв номерні знаки, залишивши записку з повідомленням про винагороду за їх повернення.

Зловмисник на папері зазначив реквізити рахунку та суму, за яку обіцяв повернути крадене – тисячу гривень. Оскільки номери на автомобілі іноземної реєстрації, власник аби уникнути лишнього клопоту, вирішив сплатити гроші шахраю. Готівку перевів справно, а номерів назад так і не дочекався. Довелося таки звертатися за допомогою в поліцію.

Відомості про подію внесено до ЄРДР згідно статті 190 ККУ – шахрайство.

Правоохоронці застерігають мешканців краю – не поспішайте віддавати власні кошти аферистам. Навіть якщо номерні знаки повернуть, невідомо, чи не використали їх зловмисники у злочинних цілях.

Потерпілим варто звернутися в поліцію та повідомити про факт крадіжки. Там отримати довідку про зникнення номерних знаків. Далі необхідно звернутися до Регіонального сервісного центру МВС, пред’явити довідку про втрату номерів, і довідку про закриття кримінальної справи, подати заявку на отримання нових номерів, після їх отримання, поміняти технічний паспорт, отримати інші номерні знаки. Процедура займе тривалий час, однак завадить в подальшому аферистам продовжувати коїти протиправне.

Один із самих безпечних і надійних способів уберегтися від пропажі номерів з машини - закріпити їх спеціальними заклепками. Така конструкція потребує особливих зусиль для того, щоб її розібрати. Викрадачеві доведеться скористатися дрилем або шуруповертом тож номерні злодії не стануть ризикувати, просвердлюючи автомобіль під вікнами будинку.

Крім цього, щоб у черговий раз не стати жертвою "мисливців на номери», краще залишати автомобіль на стоянках, що охороняються.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео