Про довоєнний Тернопіль розповідають нові таблички на будівлях

Міська Ратуша, костел Пресвятої Діви Марії та Єзуїтський костел – про такі визначні пам’ятки довоєнного Тернополя краяни та гості міста дізнаються із анотаційних дошок.

«На цьому місці був Єзуїтський костел, збудований у 1901 році. Архітектор – Діонізій Кричковський. – Костел зруйнували у 1945 році», - напис на одній із таких табличок. Її 6 квітня встановили на вулиці Опільського,1.

Таку нову схему туристичного знакування міста почали реалізовувати у Тернополі 28 березня. Першу оригінальну табличку встановили на будівлі ЦУМу, який постав на місці костелу Пресвятої Діви Марії Неустанної Помочі. Згодом повішали таблицю на будівлі, що на бульварі Шевченка, 23. Це «розповідь» про міську Ратушу, що колись була розташована приблизно у тому місці, де зараз розміщений пам’ятник Олександрові Пушкіну.

- Цікаво дізнаватись про вигляд міста у минулому, - каже тернополянка Наталія Дзяйло. – На табличках тільки фото і короткий  опис. Але є ще також QR-код, по якому можна перейти з телефону на детальну інформацію про пам’ятку.

- Ще одну анотаційну дошку незабаром почеплять на будівлі Тернопільського замку, - додає  керівник міського управління стратегічного розвитку Юрій Дейнека.

- Це буде таблиця з інформацією про засновника міста Яна Тарновського, - говорить він. -  Також в Тернополі відкриють алею на його честь .

Катерина БОЙКО

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео