Тернополян кличуть на толоку до парку "Загребелля"

До спільної толоки у парку "Загребелля" запрошує усіх небайдужих тернополян настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці отець Петро Скрип.

Нагадаємо, «Загребелля» — регіональний ландшафтний парк, розташований у межах Тернополя. Його створили, відповідно до рішення обласної ради, у 1994 році. У межах парку зростають рослини, занесені до Червоної книги України: астранція велика, пальчатокорінник м'ясо-червоний, підсніжник білосніжний, лілія лісова, плавун щитолистий. Окрім того, там можна зустріти рідкісні рослини: арум Бессера, глечики жовті, вільху сіру, вовчі ягоди звичайні.

Втім, саме цей парк став улюбленим місцем для пікніків. Оскільки не всі тернополяни належно ставляться до природи і прибирають за собою, «Загребелля» нині - один із найбрудніших парків у межах обласного центру.

- У дні Великого посту ми всі повинні робити добрі справи не тільки для своєї душі, а й для тіла, для майбутніх поколінь, - каже отець. – Тому запрошую і своїх парафіян, і решту тернополян допомогти прибрати у парку. Він заслуговує на те, щоб його найкраще облаштувати. Кожна господиня прибирає свою оселю, готуючись до свят. Так само ми маємо зробити із місцем, де відпочиваємо.

Розпочнеться толока об 11 годині у суботу, 9 квітня. Усіх охочих чекають біля джерела, що навпроти магазину "Карпати". Тернополян просять прихопити із собою мішки для сміття та рукавички.  

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео