В піст на тернопільському ринку - затишшя (відео)

На тернопільському центральному ринку не людно. Прилавки переповнені товарами, а от попит, поки, невеликий. Продавці кажуть, тернополяни постять, тому менше купують. Ажіотаж тут очікують вже ближче до Вербної неділі.

МАРІЯ, продавець

«Ну зараз ще нема такої активності покупців. От перед Пасхою польською трошки було людей. Тепер той тиждень був трошки не такий, трошки тяжкий, але… (перебивка) Зараз, взагалі, хочуть ковбаски, як я питаю клієнтів, яку вам дати: дорожчу-дешевшу? Добру. Мало беруть, але трошки, але доброї».

В середньому, розповідає пані Марія, кільце ковбаси обійдеться від 30 гривень, дорожчі сорти домашньої вартуватимуть по 50-60 гривень. Шматок шинки, коштує біля 70-80 гривень, трохи більше полядвиця. Однак, і продавець Дмитро каже, люди обирають хоч дорожче, але якісне, повідомляє intb.

ДМИТРО, продавець

«Виробники останнім часом дуже добросовісно почали відноситися до своєї роботи. Зрозуміли, що не якісна продукція попитом не користується і почали робити з натуральної сировини, що людей знову притягує на ринок. Була тенденція раніше, що перейшло багато людей в супермаркети. Зараз знову повернулися всі, практично, ті, шо були, на ринок, бо ринок має дуже великий вибір і великий асортимент».

Кусаються трохи ціни і на масло. Продавці пояснюють, натуральне, а не суміш чи спред, коштуватиме не менше дев’яноста гривень за кілограм. З різноманіття дорожчих варіантів, радять масло зі Львівщини.

ДМИТРО, продавець

«Можна, навіть, і бучацьке, коли піде завод на повну катушку, можна Кременецьке, але кременецьке щось не хочеться сюди завозити, бо дорога ціна. Можна брати те, що Робить Рівне, тернопільське беріть пачкове».

Твердий сир на ринку в середньому коштує від 120 гривень за кілограм.

ВОЛОДИМИР, продавець

«Ну так в середньому, 120-115 гривень хороший сир. Трошки попіднімалися на 2 гривні, на 3, 50 копійок на сметані. Не падають, а піднімаються надзвичайно. Зазвичай, роками на весні падали, а чогось того року не бачу того».

За домашній сир просять від 30 до 40 гривень за кілограм. Подорожчали до свят і майбутні писанки-крашанки. Зараз домашнє яйце на ринку по 1, 30 – 1, 40. Трохи дешевше пропонують придбати яйця з птахофабрик.

ОЛЬГА, продавець

«Найнижча ціна 90 копійок, 1 гривня, і найвища – сільське яйце гривня тридцять».

В кого ще нема великоднього кошика, його можна придбати в майстрів із закарпатського села Іза. Діапазон цін досить широкий, тому вибрати можна виріб кожному по кишені.

Вибір читачів за тиждень

Відео