Боєць АТО з Тернопільщини знаходить час на вірші та гуморески

Військовослужбовець Збройних Сил України, учасник АТО із Козівського району Володимир Базар у вільний час пише вірші та жартівливі історії.

   Зустріч із талановитим земляком відбулася у читальному залі Козівської районної бібліотеки для дітей.  Прибули сюди на спілкування з Володимиром Базаром, учасником АТО, автором двох поетичних збірок «Мені не сумно» та «Мандрівник» його побратими, батьки та діти, як є учасниками  програми спонсорської допомоги в рамках Благодійного фонду «Світ дітей».

   Про це кореспондента «ТЕРЕНУ» повідомили у Козівській районній бібліотеці для дітей. Гість літературної імпрези – Володимир Базар повів усіх у цікаву, захоплюючу мандрівку неповторним світом поезії. Знайомство з талановитим поетом і його творами тісно перепліталося з розповідями про дитинство, спогадами про школу та з подіями в зоні АТО. Адже слухаючи рядки поезії Володимира Базара, кожен із присутніх у залі, ніби гортав сторінки його життя.

   Боєць, хвилюючись розповів історію написання своїх віршів.

- У збірці «Мандрівник», яка нещодавно побачила світ, близько п’ятдесяти віршів. Усі вони були написані під час служби у Збройних Силах України. Чому я пишу? Не знаю, просто слова самі просяться на папір, хочеться викласти все те, що є у душі. Перший свій вірш «Якби не була ця весна», присвятив дружині Оксані, синові Віталію, а також Україні. Пригадую, як я виставив цей твір у соціальній мережі і навіть не сподівався, що буде стільки переглядів. І справжньою несподіванкою для мене було те, що буквально наступного дня цей вірш вже читали на Національному радіо у програмі «Солдатська пошта». Це все мене підбадьорило і я почав писати далі, - каже боєць.

   Чому Володимир Базар назвав свою поетичну збірку «Мандрівник»? Тому, каже автор, що кожен із нас у цьому світі – мандрівник, кожен йде крутими стежинами до своєї мети, мандрує, зустрічаючи певні перешкоди і долаючи їх…

Цікаво, що під час зустріч із поетом, його твори декламували і

читачі бібліотеки – творча група дітей «Берегиня». А справжнім несподіваним подарунком для Володимира Базара стала пісня на слова нині покійного поета-земляка Ярослава Тучапського, яку виконала викладач Козівської школи мистецтв Ірина Зерук.

  Прекрасне і тепле родинне свято завершилося виконанням гімну під супровід флейти, на якій заграла Галина Смелкіна.

Орест Сарматський

Фото – Козівська  районна бібліотека для дітей

Вибір читачів за тиждень

Відео