Молодь Тернопільщини обиратиме професію усвідомлено

Учні Ягільницької та Нагірянської ЗОШ, що на Чортківщині, дізналися про світ професій та можливості оволодіння ними; ознайомились із класифікацією видів трудової діяльності, загальними вимогами сучасних роботодавців до працівників, станом і перспективами розвитку ринку праці.

Учні отримали інформацію про послуги служби зайнятості молоді, дізналися як обрати фах за формулою «хочу-можу-треба».

Профорієнтаційний урок у Нагірянській ЗОШ, який провела фахівець з профорієнтації Тетяна Сусла, відбувся за допомогою програмно-апаратного комплексу «Профорієнтаційний термінал», що встановлений у школі. У терміналі в різних блоках міститься цікава інформація про світ професій, вакансії на підприємствах, навчальні заклади. Цей електронний помічник дає можливість в інтерактивному режимі пройти тестування на визначення своїх інтересів, нахилів, профпридатності до того чи іншого фаху.

Юні нагірнянці взяли активну участь в обговоренні питань вибору професії, роздумували над факторами впливу на цей вибір, розбирали помилки та їх наслідки, дискутували щодо того, як досягти успіху у професійному середовищі, ділилися планами на майбутнє.

Не оминули фахівці райцентру зайнятості і педагогів шкіл та батьків випускників. Для них відбулись профінформаційні семінари, основною метою яких стало надання практичної допомоги у професійному самовизначенні дітей.


Вибір читачів за тиждень

Відео