«Електронний кабінет» надає нові можливості тернополянам

Сервіс «Електронний кабінет платника» доопрацювали у Державній фіскальній службі (ДФС). Усе для того, аби спростити декларування доходів громадянами, у тому числі - державними службовцями.

Тепер заповнити і надіслати декларацію про майновий стан і доходи фізичних осіб можна в електронному вигляді, уточнили у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

- У відкритій частині електронного сервісу «Електронний кабінет платника» можна заповнити, зберегти і роздрукувати декларацію, - кажуть фахівці, - а у закритій частині, так званому особистому кабінеті, платник може подати декларацію в електронному вигляді із використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП).

ЕЦП кожен може отримати безкоштовно. Для цього тернополянам треба відвідати акредитований центр сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту ДФС (АЦСК ІДД).

До слова, про особливості кампанії із декларування доходів у 2016 році «Терен» писав ТУТ.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

Довідка. На суб-сайті Територіальних органів ГУ ДФС у Тернопільській області розмістили роз’яснювальні матеріали про декларування доходів - у банері «Декларування доходів громадян».

Вибір читачів за тиждень

Відео