Священик з Тернопільщини створив «Диво істини»

Світ побачила книга священика з Тернопільської області отця Василя Онищука.

У читальному залі Бережанської центральної бібліотеки для дітей ім. Лесі Українки відбулася презентація творчих надбань о.Василя Онищука, священика місцевої церкви Пресвятої Трійці.

Як повідомляє з Бережан Тетяна Бідзіля, цього разу автор особливу увага зосередив на своїй третій книзі – «Диво істини» в якій у прозі та віршах відкривається глибина Божого Слова, осмислюється роль церкви, що провадить людину-мандрівника земним життям і вказує шлях до щасливої вічності. Сама книга складається із вступного слова автора, розділів-повчань «Хто ти є, Людино?», «Людина – вінець творіння Божого», «Церква – це наша мати», «Церква – дім Світла і Сонця», «Молитва – найважливіший чинник нашого спасіння», «Молитва і роль святих у житті людей», «Вдячність», «Паломництва по святих місцях» та «Хресна Дорога».

Перша книжечка поезій отця Василя Онищука – «Духовна криниця» вийшла в Тернополі чотири роки тому і присвячувалась прославі Бога, краси рідного краю, української мови. У другій – «Три школи», викладено поради для вчителів трьох шкіл, які покликані дати людині найправильніші орієнтири у житті. Йдеться про родину, церква й альма-матер.

Учасники духовної імпрези - старшокласники, відтворили цікаві історії зі сторінок книги «Диво істини». Юнаки та дівчата

читали зворушливі вірші та пісні на духовну тематику. Присутні, серед яких були вчителі та учні школи, батьки, представники музеїв, бібліотек, Державного історико-архітектурного заповідника, інтелігенція міста, мали можливість насолодитися змістовним виступом на морально-духовні теми отця Василя, спогадами про відвідини святих місць світу разом із мешканцями Бережанщини.

Також відбулася відеопрезентація про його життєвий і творчий шлях. На завершення зі словами подяки організаторам дійства, представникам школи й книгозбірні, автору книг духовної мудрості виступили представники міськради та бібліотеки. Духовна творчість, як зазначалося, необхідна нам усім задля зміцнення віри.

Отець Василь Онищук, каже Тетяна Бідзіля, наголошує: життя – наче бурхливе море, човен, гнаний вітром серед хвиль буття. І без Ісуса не пройти по ньому, бо він опора нашого життя. Сила молитви є чудодійною, дотримання Заповідей Божих – необхідним. Кожен день ми чуємо багато слів, але як мало добрих, наповнених любов’ю й ніжністю, насамперед – вічною правдою. Тож основною метою нашого життя на цій землі є пізнання Бога та сповідування християнських чеснот.

Орест САРМАТСЬКИЙ

Фото Тетяни Бідзілі.

Вибір читачів за тиждень

Відео