На замітку тернополянкам, які виховують дитину самі

Тернополянки, які є одинокими матерями, мають право на допомогу. Ми відібрали три найактуальніших питання.

– Чи надається допомога у випадку, якщо матір не перебуває в зареєстрованому шлюбі з особою з якою вона веде спільне господарство?

– Потрібно зазначити, що жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, право на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має. При реєстрації цією жінкою шлюбу з особою, яка є батьком її дітей, допомога на дітей, народжених від цієї особи, не призначається, повідомляє «Тернопіль Live».

– Чи надається допомога на дітей, які перебувають на повному державному утриманні?

– Ні не надається. Водночас якщо дитина, яка перебуває на утриманні в інтернатному закладі за рахунок держави, під час літніх канікул перебуває вдома, зазначена допомога призначається за повні місяці перебування дитини вдома на підставі довідки навчального закладу про те, що дитина в цей час не перебувала на утриманні в інтернатному закладі за рахунок держави.

– Куди  звертатися за допомогою?

Звертатись за призначенням необхідно до органів праці та соціального захисту населення по місцю реєстрації отримувача допомоги.  Допомога може бути призначена за місцем фактичного проживання за умови подання довідки про неодержання зазначеної допомоги в органі соціального захисту населення за місцем реєстрації. Важливо врахувати, що допомога на дітей одиноким матерям призначається  незалежно від одержання на дітей інших видів допомоги.

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео