На Тернопіллі оформили півтори тисячі ID-паспортів

Більше чотирьох сотень ID-карток оформлено та видано Тернопільським міським відділом міграційної служби, про це повідомила начальник Тернопільського МВ УДМС України в області Людмила Лужняк.

За три місяці територіальні підрозділи Управління ДМС України в Тернопільській області прийняли півтори тисячі заяв на оформлення паспорта громадянина України у вигляді картки. Майже тисячу готових документів вже вручили власникам, повідомляє «Досьє 102».

У районах процес паспортизації 16-річних громадян ID – картками теж активно триває. Понад півтори сотні паспортів нового взірця оформлено Борщівським, Бучацьким, Кременецьким і Чортківським районними секторами УДМС, більше сотні – Збаразьким, Теребовлянським і Тернопільським, понад вісімдесят – Козівським та Лановецьким районними секторами.

Допоки отримати ID-картку можуть лише 16-річні українці, які оформлять паспорт громадянина України вперше. Для цього потрібно звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації зі свідоцтвом про народження та копіями паспортів батьків. При оформленні паспорта у вигляді картки фото приносити не потрібно.

У міграційній службі нагадують: у тих підрозділах, де ще не встановлено обладнання для оформлення паспорта у новому форматі, продовжують оформляти паспорт-книжечку.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео