На Тернопільщині виявили 800 трудових «нелегалів»

800 необлікованих найманих працівників виявили від початку року працівники Головного управління Державної Фіскальної Служби (ДФС) в області.

- Цим людям виплатили «у конвертах» майже 1 мільйон 129 тисяч гривень, - каже начальник Головного управління ДФС в області Ігор Комендат. - У свою чергу, до бюджету надійшло понад  143 тисячі гривень податку на доходи фізичних осіб.

Після втручання податківців із 798 громадянами роботодавці оформили офіційні трудові відносини. Легальна зарплата є одним із важливих важелів соціального захисту працюючих, що сприяє збільшенню пенсійного забезпечення громадян і робить вагомішими соціальні гарантії, нагадують у Відділі організації роботи Головного управління ДФС в області.

Втім, за даними видання «The Economist», у «тіні» в 2015 р. працювали більше половини українців. Щоб вижити у сучасних умовах господарювання, значна частина населення змушена шукати додаткові джерела заробітку, якими нерідко стають доходи від неформальної зайнятості. Причому лідирують у такій статистиці – західні області України.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео