У Тернополі спортсмени почали самотужки доробляти картингову трасу

Поки міська влада вирішує питання з документами, вихованці тернопільського картингового гуртка та спортсмени почали самотужки доробляти картингову трасу біля "Орнави". Проте сподіваються, що влада все таки допоможе.

Нагадаємо, у Тернополі в червні вперше можуть провести Кубок України учнівської молоді з картингу та ще безліч чемпіонатів. Але для цього потрібно доробити картингову трасу. Найголовніше - зробити її безпечною.

- Ми спілкувались з міською радою і вони зараз виробляють документи на трасу, ще її потрібно ввести в експлуатацію та знайти того, хто візьме її на баланс, - пояснює президент Федерації картингу в Тернопільській області Микола Чорний. - Але це займе багато часу, а ми не можемо нехтувати безпекою дітей.

Тому федерація прийняла рішення не чекати поки у міській раді владнають усі питання з документами, а просити про допомогу у небайдужих людей і доробляти трасу власними силами. Але все таки картингісти сподіваються на допомогу та підтримку від держави, адже роботи на трасі ще багато.

- Ми зробимо тільки те, що в наших силах, - говорить Микола Чорний. - А міська рада зможе долучитись в будь-який момент. Я їм особисто говорив про те, що потрібно доробляти по мінімуму та що треба по максимуму в плані розвитку на майбутнє. Тому що маю досвід з того, щоб бачив на європейських трасах і маю з чим порівнювати.

Наразі картингісти своїми силами облаштували під’їзд до техмайданчику, розкопали засипану трубу, яка відводить воду від траси та відгорнули землю від асфальтного покриття, щоб побудувати там бетонні поребрики.

- Ми зробили так званий «суботник», - каже Микола Чорний. - Керівник гуртка, діти та декілька спортсменів у суботу замість тренування допомагали облаштовувати трасу. Нам дуже допомогла одна фірма, яка надала техніку, оплатила деякі матеріали. Люди побачили, що діти їздять в небезпеці і запитали, що нам потрібно для того аби доробити трасу. Ми сказали що потрібно, а вони не відмовили.

Доробляти трасу плануються і наступної п’ятниці, тому якщо є бажаючі допомогти, то представники федерації картингу готові до співпраці, пише 20хвилин.

- Ми приймемо будь-яку допомогу, бо роботи там багато, - додає пан Чорний. - Це все робиться не заради вигоди чи бізнесу, а для дітей. Тому охочі долучитись можуть звертатись безпосередньо до мене.

Довідка Телефон для довідок: 097-720-87-50 Микола Чорний.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео