Агро-новини 12 квітня

Новини аграрного сектору

Діючі міністри-реформатори повинні працювати і в новому уряді — експерт

Країна, що знаходиться в складній економічній ситуації, не може паралізувати роботу уряду — експерт

Міжнародні партнери України, які вкладали політичний капітал, час і енергію в співробітництво з реформаторськими командами Мінекономрозвитку, Мінфіну і Мінагропроду, сподіваються, що велика частина цих команд, зможе в форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність. Про це заявив Посол Канади в Україні Роман Ващук.

«З нинішнім Кабінетом Міністрів: з ключовими міністерствами — фінансів, економіки, сільського господарства, ми дуже успішно протягом останніх 1-1,5 років співпрацювали. Тому я здивувався, що в дискусії над звітом уряду, фракції, які запропонували всіх міністрів, вирішили, що абсолютно все, чим вони займалися, було провалом. Це явно не так. І ті міжнародні партнери, які вклали багато політичного капіталу, часу, енергії у співпраці з цими реально реформаторськими командами, які були, сподіваються, що велика частина цих команд, зможе в форматі нового уряду продовжити свою корисну діяльність», — сказав Роман Ващук.

Він вважає, що країна, яка знаходиться у військовому конфлікті та важкій економічній ситуації, не може собі дозволити паралізувати роботу уряду і сподіватися при цьому на міжнародну підтримку.

Раніше політологи і експерти вже заявляли, що відсутність міністрів-технократів в новому Кабміні викличе нерозуміння з боку основних фінансових донорів України. Міністрами-реформаторами і технократами в нинішньому складі Кабміну політологи і міжнародні експерти називають міністра фінансів Яресько, міністра аграрної політики Павленка і міністра економіки і торгівлі Абромавічус.

В Мінагропроді дотримаються принципу європейської передачі повноважень — Павленко

У Мінагропроді буде максимально дотриманий принцип європейської та технократичної передачі повноважень новому керівнику відомства. Це необхідна умова продовження розпочатих в аграрній галузі реформ і позитивних змін. Так міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко прокоментував прийдешнє переформатування Кабінету Міністрів України.

«Команда міністерства, його управлінський склад буде працювати над реалізацією намічених планів і впровадженням реформ стільки часу, скільки це буде необхідно новому міністру. Раніше, в Мінагропроді не було такої практики, каденції міністрів закінчувалися своєрідною точкою, кадровими змінами. Я не представляю ніяких партійних інтересів, не є членом будь-якої партії. Єдиний підхід, якого завжди дотримувався — технократичний. Він буде дотриманий у всьому, в тому числі і при передачі повноважень наступного керівнику аграрного відомства», — підкреслив Олексій Павленко.

Міністр Олексій Павленко також зазначив, що відставка прем'єр-міністра України автоматично тягне за собою відставку всього уряду. При цьому він нагадав, що його заява про відставку ще раніше була подана до Верховної Ради України, вона зареєстрована і до сих пір знаходиться в парламенті. При цьому, Олексій Павленко не виключає можливості своєї подальшої роботи в урядовій команді нового складу.

Кабмін затвердив правила виробництва органічної продукції тваринного походження

Детальні правила виробництва органічної продукції тваринного походження допоможуть збільшити обсяги виробництва

Нещодавно Кабмін затвердив Детальні правила виробництва органічної продукції (сировини) тваринного походження. Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Документом врегульовуються правові, економічні, зоотехнічні та соціальні основи виробництва зазначеної продукції фізичними або юридичними особами. Також унормовано вимоги щодо утримання, випасання, лікування, годівлі тварин та виробництва відповідної органічної продукції (сировини) тваринного походження.

«Затвердження детальних правил сприятиме збільшенню обсягів виробництва, насиченню внутрішнього ринку високоякісними продуктами харчування, поглибленню інтеграції українського аграрного виробництва до ринку ЄС та світових ринків загалом», — зазначається в повідомленні.

Окрім цього, запровадження Детальних правил сприятиме застосуванню ощадних технологій при виробництві органічної продукції тваринного походження і, як наслідок, суттєво зменшиться антропогенне навантаження на навколишнє природне середовище, значно поліпшиться екологічна ситуація та збережеться біорізноманіття.

Огляд підготував Орест Сарматський

Вибір читачів за тиждень

Відео