Міські депутати зберуться на сесію 21 квітня, а обласні – після свят

Статус «національного» хочуть присвоїти Тернопільському медичному університету. Це питання планують розглянути на сесії облради 12 травня.

Натомість для міських депутатів формують порядок денний із переважно господарських питань. Зібратися на сесію обранці тернополян мають намір уже 21 квітня.

У порядку денному - зміни до Генерального плану міста

Розпорядження про скликання сьомої сесії міської ради міський голова Сергій Надал підписав відразу, як повернувся із короткочасної відпустки. Зберуться депутати о 9-й годині у четвер, 21 квітня.

Раді наразі запропонували розглянути такі питання: «Про виконання бюджету міста Тернополя за І квартал 2016 року», «Про внесення змін до рішення міської ради «Про бюджет Тернополя на 2016 рік», «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності» та інші, здебільшого господарські.

Є у переліку питань і дуже важливі для громади: «Про затвердження змін до Генерального плану міста», «Про затвердження детального плану територій», а також – «Про затвердження коригування плану зонування території міста». Як відомо ці пункти викликають чимало суперечок. Як громадські активісти, так і частина міських депутатів виступають проти коригування цих документів. Тож під час обговорення і ухвалення цих рішень можна сподіватися, як мінімум, на дискусії у залі. До того ж, у переліку питань традиційно - чимало так званих земельних, які теж часто викликають спротив у залі.

Втім, міські депутати не планують зосереджуватися лише на місцевих справах. Так, в оприлюдненому на сайті міської ради примірному порядку денному є питання «Про звернення Тернопільської міської ради». Щоправда, до кого і з якого приводу політики зроблять заяву – поки що не відомо.

Продовжать опікуватися політичними питаннями

Третя сесія Тернопільської обласної ради відбудеться 12 травня. Таку дату на засіданні президії запропонував голова обласної ради Віктор Овчарук. Депутатам після завершення усіх свят запропонують розглянути понад 60 питань. Серед них є чимало цікавих для громади. Зокрема, «Про внесення змін до обласного бюджету», «Про програму соціально-економічного і культурного розвитку області на 2016 рік», «Про реорганізацію окремих навчальних і медичних закладів». Є у переліку і низка господарських питань, хоча сам порядок денний, бодай приблизний, на сайті обласної ради традиційно не оприлюднили.

Обласні депутати продовжать опікуватися політичними питаннями. Планують ухвалити звернення до центральних органів влади. Окрім того, депутати запропонували надати статус «національного» Тернопільському медичному університету. І це питання теж розглянуть на сесії у травні. Члени президії також запропонували подати на сесійне засідання пункт про відзначення 75-ої річниці Акту відновлення Української Держави.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео