Про гроші, отримані від родичів-заробітчан, повідомили 39 жителів Тернопілля

Понад 5 тис. 245  декларацій про майновий стан і доходи за 2015 рік уже подали жителі Тернопільщини до територіальних органів Головного управління Державної Фіскальної Служби (ДФС) в області.

- Причому 2 тисячі 777 декларацій люди подали для того, аби отримати податкову знижку, - уточнює начальник обласного управління ДФС Ігор Комендат.

Чотири декларації у податковій одержали від артистів

Загалом від початку року платники задекларували майже 205 мільйонів гривень доходів і самостійно нарахували понад 7,8 мільйона податкових зобов’язань. Громадяни, які зобов’язані задекларувати отримані доходи (зазвичай, чиновники, посадовці і депутати усіх рівнів рад – прим.) подали 2 тисячі 469 декларацій. Що цікаво, 4 декларації у податковій одержали від артистів. Вони вказали суму доходу - майже 247 тис. грн.

- Понад 1200 декларації – про отримані доходи у вигляді спадщини чи у дарунок майна, - продовжує фахівець – Йдеться про суму - понад 112 млн 672 тисячі гривень. Ще 406 декларацій – про доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна. Такі платники вказали суму - 53 млн 137 тис. грн.

Окрім того, 185 декларацій надійшло про доходи від здачі у найм нерухомого чи рухомого майна (майже 5 млн грн), 163 декларації – про доходи від продажу сільськогосподарської продукції (160,7 тис. грн), 5 декларацій – про отриманий інвестиційний прибуток (47,8 тис. грн).

Декларацію за 2015 рік необхідно подати до 1 травня

- Додам, 39 декларацій подали резиденти про отримані іноземні доходи. Загалом йдеться про понад 1,6 млн грн, - каже Ігор Комендат. - Ще 76 декларацій – про отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності. Такі платники отримали 42,6 млн грн доходу. До того ж, надійшло 388 декларацій – про отримані інші доходи, з яких не утримали податок на доходи фізосіб. Тут сума становить понад 8 млн грн.

Нагадаємо, декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік необхідно подати до 1 травня 2016 року. «Терен» про це докладно писав ТУТ.

- За нагоди ходу звернутися до жителів краю, - підсумовує начальник обласного управління ДФС. - Шановні громадяни, не зволікайте із поданням декларацій, завітайте до податкової інспекції і задекларуйте свої доходи. Адже подання громадянами декларацій — це не лише конституційний обов’язок перед державою, а й ознака поваги до співгромадян. Пам’ятайте,повна і своєчасна сплата податків є запорукою добробуту нашого регіону та України загалом.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото, надане обласним управлінням ДФС

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео