Рік «майже» роботи від Степана Барни

Про виконану роботу та плани на наступний рік звітував очільник області Степан Барна 11 квітня. Цифри щодо коштів, кількості сіл і навіть людей керівник краю постійно вимірював у «майже» одиницях.

Область підтримала армію, збудувавши фортифікаційні споруди у зоні АТО.

- Ми виконали роботи будівництва на майже 17,5 кілометрах, - зазначив Степан Барна. – Це колосальна праця.

Очільник області зізнався, що загалом підтримка армії була підтримкою волонтерів.

- Ми підтримували волонтерів, які здійснювали підтримку армії, - додав він. – Дякую майже 3,5 тисячі хлопців, які пішли на службу в Збройні сили. А також майже 330 військовослужбовцям, які пішли на службу за контрактом.

Для дітей учасників АТО протягом літнього періоду влаштовували відпочинок в Україні та за її межами. Як підрахував Степан Барна, за кордоном у 2015 році оздоровилось майже 202 дітей даної категорії.

Тернопільщина цього року отримала найбільшу суму з держбюджету за останні роки. Це 127,5 млн грн – на соціально-економічний розвиток та інвестиційні проекти, каже голова облдержадміністрації.

- Ми реалізували майже 45 об’єктів на ці кошти. Це будівництво, ремонт і реконструкція, - пояснює він.

Також важливим кроком Степан Барна назвав реформи.

- Завдяки реформі децентралізації Шумська громада отримала 14 млн грн, а Теребовлянська – майже 15 млн грн, - наголосив він. – Новостворені територіальні громади охопили майже 168 сіл. На жаль, майже 9 громад не змогли піти на вибори через політичні моменти. Вони втратили майже 40 млн грн. Загалом на новостворені громади у 2015 році очікують отримати 141 млн грн.

Щодо капітальних інвестицій на 2016 рік, Степан Барна також бачить їх у вимірі «майже» - це майже 300 млн грн.

Катерина БОЙКО

Відео, фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео