Тернопільські судді «кришують» наркоторговців?

Протягом 2015 року у Тернопільському міськрайонному суді слухалося 17 справ, відкритих за ознаками злочинів, передбачених ст.307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Іншими словами, правоохоронці викривали торговців наркотиками, розслідували провадження, документували їх та передавали в суд.

У 2015 році за ст.307 засудили 17 осіб, що становило 100 % від усіх, кого обвинувачували в такому злочині. Не була оправдана жодна людина, яка незаконно виробляла, виготовляла, придбала, зберігала, перевозила, пересилала чи збувала наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги.

З березня 2016 року позиція суддів міськрайонного суду змінилася: замість засудження торгівців наркотиками до мінімум 4 років позбавлення волі (найменше покарання, передбачене 307 ст.КК України), служителі Феміди почали штампувати виправдальні вироки. При тому, що система збору доказів та документальне оформлення самих проваджень змін не зазнавали.

У 2016 році з 3-х проваджень вже винесено виправдальний вирок у 2-х з них. Остаточні висновки робити рано, але відсоток засудження наркоторговців становить лише 33%.

Вибір читачів за тиждень

Відео