Тернополян вчать створювати міні-сади «за склом» (фото)

Студенти ТНПУ вчать школярів робити “флораріуми” – композиції із живих квітів, які висаджені у скляні посудини. По суті, флораріум – це сад “за склом”.

Для флораріуму обирають будь-який прозорий, зі скла або сучасного пластика, посуд. Це може бути красива банка, ваза оригінальної форми, акваріум. У квіткових магазинах можна знайти спеціалізовані посудини для флораріумів з отвором збоку, пише ternopillive.

Грунт для флораріум варто підбирати виходячи з особливостей обраних видів рослин, які згодом будуть населяти ваш "садок". Можна купити в магазині вже готові земляні суміші – для сукулентів, квітучих чи декоративних листяних рослин. Якщо є бажання зробити суміш самостійно, то вам знадобиться торф, сфагнум, перегній, деревноге вугілля і дерн в рівних пропорціях. 

 

У флораріумі створюється атмосфера справжніх тропіків – там волого і тепло, все одно, що парник. Тому вибираючи рослини для свого садка за склом потрібно зосередитися на рослинах родом із тропіків і субтропіків, а також вологолюбних видах: папоротях, плющах, кактусах тощо.

Щоб створити у флораріумі справжній природний оазис, потрібно додати декору. Студенти використовували різнокольоровий пісок, мушлі, блискучі камінці, капелюшки і навіть машинки, які створювали цілісний образ композиції.

Доглядати за флораріумами не важко, потрібно лише раз в тиждень підливати рослини водою у вигляді крапель або ж обприскувати. Якщо ви будете дотримуватись всіх цих вимог, то ваша робота займатиме почесне місце в інтер’єрі кімнати та створюватиме затишок.

Вибір читачів за тиждень

Відео