Тернопільська пенсіонерка віддала шахраям 30 тис. гривень

Понад 30 тисяч гривень добровільно перерахувала тернополянка шахраям. Гроші жінка з рахунку на рахунок перекидала маленькими сумами впродовж кількох тижнів.

Із заявою про шахрайство звернулася до Тернопільського відділу поліції місцева мешканка. Сімдесятиоднолітня жінка потрапила на гачок пройдисвітів. Вона розповіла, що чотири роки тому скористалася послугами однієї фірми, аби придбати біодобавки для боротьби з онкохворобою. Ліки не допомогли і пенсіонерка про продавців забула.

Проте кілька тижнів тому їй зателефонували. Невідомі представилися представниками фармакологічної фірми. Вони повідомили жінці, що обдзвонюють всіх людей, які колись скористалися послугами їхньої установи.

Причина - шахраї, що свого часу проникли у їхню базу та продавали клієнтам підроблені біодобавки.

Додзвонювачі сказали, що хочуть компенсувати потерпілій витрачені кошти з суттєвою доплатою, але для цього потрібно спочатку оплатити дві тисячі гривень.

Пенсіонерці "фармацевти" телефонували кілька разів та під різними приводами казали доплачувати, аби компенсація була більшою. Щоразу сума зростала. Останній платіж сягнув чотирнадцяти тисяч гривень. Таким чином тернополянка віддала шахраям 30 тисяч. Коли зрозуміла, що її дурять - звернулася до поліції.

Правоохоронці з'ясовують, кому належать банківські рахунки і розшукують зловмисників.

Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області

tp.npu.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео