У Тернополі каста обраних вимагала в поліції для себе права на порушення ПДР

У Тернополі поліцейських і далі пробують підкупити, а деякі «шишки» навіть просили дозвіл на регулярне порушення правил дорожнього руху.

Начальник патрульної поліції Володимир Струк нагадав, що на початку роботи поліцейських одному з патрулів спробували дати хабар у 100 грн, після чого відносно водія, який хотів відкупитися, відкрили кримінальне провадження.

«Але навіть після цього у Тернополі намагаються натякати на дачу хабара. У відповідь поліцейські пояснюють, які наслідки це може мати і одразу такі спроби присікають», – розповів Володимир Струк.

Він запевнив, що патрульні, коли реагують на порушення, ні для кого винятків не роблять. Зокрема, недавно поліцейські зупинили працівника системи внутрішніх органів, який під час рухи колони, що йшла на футбол, не відреагував на вимогу зупинитися, повідомляє 0352.

«Невдовзі його таки зупинили. Він вів себе зверхньо, лише на долю секунди показав водійські права, перешкоджав складати адмінпротокол. Виявилося, що він є працівником органів внутрішніх справ. Врешті у нього вилучили права і склали протокол, який скерували до суду», – повідомив  начальник поліції.

Він також пригадав, як одразу після появи патрульної поліції у Тернополі почалися дзвінки від різних «поважних осіб», які просили привілеїв для своїх автомобілів.

«Ми пояснили, що це виключено. Після цього такі дзвінки припинилися», – розповів Струк.

«Деякі люди хотіли отримати право порушувати правила дорожнього руху. В тому числі і з числа представників влади. Пояснювали, що, мовляв, раніше це їм дозволяла робити ДАІ», – додав заступник начальника патрульної поліції Олег Сороковий.

Поліцейські підкреслили, що зараз правила гри докорінно змінилися.

«Для нас не існує своїх чи чужих. Є лише ті, хто дотримується закону або не дотримується. Останніми ми і займаємося», – сказав начальник патрульної поліції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео