Активісти прибрали – «базарники» знову насмітили (фото)

Активісти громадської організації «Ідея нації» взялись за прибирання території неподалік вулиці Шептицького, де розташовані склади місцевих «базарників». Проте там знову повно сміття.

На цих ділянках працівники ринку ставлять автомобілі з товаром. Все сміття, яке залишається, люди просто викидають у річку Серет. Що в свою чергу негативно впливає на екологію міста, та ще й окрім того засмічує прибережні території.

Активісти не змогли залишитись осторонь, та прибрали цю територію. Вони зібрали кілька мішків гнилих фруктів, овочів, сіток, пакетів від різного товару, пляшок.

- Поступила скарга від людей, які набирають воду в джерелі біля річки Серет про забруднені території. Тож ми вирішили провести там суботник, з надією на те, що тернополяни – свідомі люди і будуть в подальшому самі прибирати за собою, - розповідає Наталя Станько, громадська активістка.

Проте, за словами Наталі, зусилля оцінені не були і працівники ринку продовжують утилізовувати сміття шляхом викидання в річку. І якщо зараз завітати на локацію, де прибирали, то можна побачити жахливу картину.

Логічним видається питання: «Як вирішити проблему забруднення території?» Можливо потрібно почати штрафувати «базарників»?

Один з творців сінгапурського «економічного дива», багаторічний прем’єр-міністр Сінгапуру Лі Куан Ю, у своїх мемуарах, в розділі, присвяченому перетворенню міста на одне з найчистіших у світі, стверджує: «Ми почали з виховання наших людей. Після того, як ми переконали більшість з них, ми стали видавати закони, щоб карати меншість людей, котрі навмисно порушували правила».

Підтвердження маємо і в нас. Працівники ринку «свинячать» знову і знову в місцях, які потім прибирають двірники чи ентузіасти-волонтери.

Активісти звернулись за допомогою до Державної екологічної інспекції в Тернопільській області. Про результати «ТЕРЕН» обов’язково повідомить згодом.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото надані ГО «Ідея Нації»

Вибір читачів за тиждень

Відео