Історія успіху: кременчанка пройшла шлях від безробітної до роботодавця

Шлях до підприємництва – непростий, тому й охочих відкрити власну справу небагато. З однієї сторони, свій бізнес дає змогу реалізувати власні професійні здібності, бажання, встановити зручний графік роботи тощо, а з іншої – потрібно постійно багато і сумлінно трудитися, вміти ризикувати, самостійно приймати важливі рішення.

Служба зайнятості чимало робить для того, щоб підвищити соціальну активність зареєстрованих безробітних у започаткуванні власної справи, організовує відповідні інформаційні заходи та навчання, надає одноразову фінансову допомогу.

Так, шансом стати підприємцем скористалась жителька Кременечини Тетяна Поврозник. Втративши роботу,вона в листопаді 2015 року звернулась до районного центру зайнятості за допомогою у працевлаштуванні. За порадою фахівців центру вирішила спробувати свої сили у бізнесі. І вже у лютому 2016 року зайнялась власною справою, отримавши одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Маючи досвід продавця продовольчих та непродовольчих товарів, відкрила свій магазин.

Зрозумівши, що для поліпшення роботи закладу потрібний ще один працівник, вона вже в ролі роботодавця звернулась в Кременецький РЦЗ для підбору продавця продовольчих товарів. Фахівці РЦЗ запросили на зустріч з підприємцем безробітних, що відповідають вимогам роботодавця, з якими Тетяна Поврозник провела співбесіди і підібрала собі майбутнього працівника. Відтак, після попереднього стажування безпосередньо на робочому місці,безробітна кременчанка була працевлаштована на новостворене робоче місце з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Вибір читачів за тиждень

Відео