Місячник святкувань і урочистостей стартує у Тернополі

Дві нових анотаційних таблиці відкриють 15 квітня на будівлі Тернопільського замку. Загалом у п’ятницю для городян і гостей міста організують чимало заходів.

Для проведення таких урочистостей є кілька нагод: по-перше, 15 квітня вважають днем народження міста, бо на цю дату припадає перша згадка про Тернопіль в архівних документах; по-друге, саме 15 квітня - день визволення міста від нацистських загарбників.

- Святкування розпочнеться майже від ранку, - каже начальник міського управління культури і мистецтв Олександр Смик. – Об 11-й годині ми запрошуємо тернополян до Тернопільського замку. Там відкриють анотаційні таблиці, присвячені засновнику міста - графу Яну Амору Тарновському і самому замку. Після цього передбачили спецпогашення марки і конверта із його зображенням «батька» Тернополя.

Святкування чергового Дня народження «файного міста» можна буде продовжити за гарячим чаєм із печивом і теплими розмовами у найдавнішій і єдиній збереженій будівлі Підзамча, де зараз розташований ресторан "Шинок". Йтиметься про майбутнє замку.

- Власне, цією подією ми розпочинаємо цикл весняних урочистостей, який завершиться аж у травні – традиційним Парадом випускників, - додає пан Смик. – Причому прес-конференції із анонсами можна проводити майже кожного дня. Прикметно, що усі заплановані заходи матимуть чимале значення для громади.

Того ж дня о 13.00 в Українському домі «Перемога» відкриють фотовиставку «Вітражі душі» журналіста Олега Снітовського (див. афішу – прим.). Вже о 15.00 шанувальників мистецтва чекатимуть в Артгалереї на вул. Сагайдачного. Там відкриють виставку творів нашого земляка, генія сучасності Івана Марчука («Терен» про це писав докладно ТУТ прим.). Окрім того, у суботу, 16 квітня, о 18.30 в ПК «Березіль» стартує міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні «Я там, де є благословіння» («Терен» про це писав докладно ТУТ – прим.). 

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора 

Довідка. Окрім того, 15 квітня у Тернополі відбудуться такі заходи:

10:00- 11:00

Урочиста посвята лабораторного обладнання та екскаваторної техніки, придбаної за кошти Світового Банку

вул. Танцорова, 7

11:30-12:00

Відкриття «сонячного дерева»

Сквер на вул. В. Чорновола

12:00-13:00

Відкриття Ресурсного центру підтримки ОСББ з питань чистої енергії

Адмінбудівля Тернопільської міської ради вул. Коперника, 1, перший поверх

14:00-15:00

Семінар щодо термомодернізації освітніх закладів м. Тернополя за участю представників ТОВ «ЕСКО Україна» (Київ)

Адмінбудівля Тернопільської міської ради

 

Вибір читачів за тиждень

Відео