На 520 тис. гривень оштрафували тернополян патрульні поліцейські в перший місяць роботи

5071 виклик та 2065 адмінматеріалів – саме такий підсумок роботи патрульної поліції Тернополя за місяць роботи.

Найбільше постанов патрульні винесли за порушення правил дорожнього руху – 1880 на загальну суму 520 тисяч гривень, з них вже оплачено близько 300 тисяч.

– Найчастіше тернополяни не дотримуються правил зупинки, не виконують вимог знаків та паркуються у невстановлених місцях, – зауважив начальник патрульної поліції Тернополя Володимир Струк. – Ви вже мали нагоду переконатися, як завдяки роботі наших патрульних вдалося розвантажити центральну частину міста. Є, щоправда, ще кілька проблемних ділянок, але ми над ними посилено працюємо.

За місяць поліцейські доправили 30 автомобілів на штрафмайданчик. Серед них і автомобіль з перевареними номерами агрегатів. Також, оформили 29 адмінматеріалів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння. Окрім того, почали посилено працювати з пішоходами. Спочатку патрульні робили пішоходам-порушникам усні зауваження, а тепер їм виписують постанови, однак це стосується не всіх, а лише зухвалих порушників, які перебігають дорогу в невстановлених місцях, створюючи аварійні ситуації.

За місяць поліцейським вдалося виявити, затримати і доправити до відділу поліції 4 осіб, які перебували у кримінальному розшуку. 

Окрім того, патрульні щодня виїжджають на 3, а то й 6 сімейних сварок. Здебільшого, основною причиною яких є пиятика.

Днями патрульна поліція Тернополя долучилася до боротьби з несанкціонованою торгівлею. Це одна з найболючіших проблем у місті. Зокрема, охоронцям порядку вдалося ліквідувати 30 торгових точок. А нещодавно керівництво патрульної поліції ініціювало створення бази даних для попередження крадіжок велосипедів.

– Це лише тернопільська база, – зазначив заступник начальника патрульної поліції Олег Сороковий. – Внести свій велосипед до неї може кожен охочий містянин. Просто, підійшовши на вулиці до патрульних, треба вказати свої дані і технічні характеристики велосипеда. Якщо, раптом, його викрадуть, то легше буде повернути, та й злодії невдовзі почнуть усвідомлювати, що продати такий велосипед буде ризиковано. Словом, роботи в нас є чимало. Намагаємося усіма силами берегти спокій тернополян.

Прес-служба патрульної поліції Тернополя 

Вибір читачів за тиждень

Відео