На Тернопільщині субсидій нарахували на 1 млрд 300 млн грн

Новий режим надання субсидій розпочинається у квітні. Після завершення опалювального сезону пільги діють лише на ті послуги, які використовують.

Порядок надання субсидій після закінчення опалювального періоду пояснив директор департаменту соціального захисту ОДА Вадим Боярський на брифінгу 14 квітня.

- Субсидії будуть меншими, ніж протягом опалювального сезону, - зазначив він. – Ті, хто має зекономлену суму по опаленню, може погасити її за рахунок літніх місяців. Для користувачів індивідуального опалення літні тарифи вступають в дію з травня. А для тих, в кого центральне опалення – із закінченням опалювального сезону.

Змін щодо нарахування субсидій у наступному опалювальному сезоні не передбачають. За словами Вадима Боярського, на Тернопільщині протягом першого кварталу 2016 року нарахували субсидій на 1 млрд 300 млн грн.

Були також випадки, коли на субсидії призначали недостовірну суму. У зв’язку з цим в області виплатили компенсацій у розмірі 513 тисяч гривень.

- Це була також помилка технічних працівників, - додав Вадим Боярський. – У таких випадках субсидії додавали або віднімали. Загалом, система виправдала себе. Зима була теплою, тільки тому ми мали такі незначні суми до оплати пільговиків. Субсидії можуть зменшитись тільки тоді, коли зростуть зарплати.

Також директор департаменту соцзахисту закликав населення самостійно ознайомлюватись із законами, а не довіряти порадам інших.

- Працівникам відповідних підприємств невигідні такі пільги і економія ресурсів, це і стало причиною розповсюдження інформації про необхідність випалювання субсидії, - зауважив він.

Катерина БОЙКО

Фото, відео автора

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео