Бійці повернулись з АТО до рідних

15 квітня демобілізували близько 130 бійців 44-ї окремої артилерійської бригади.

На територію 44 -ї артилерійської бригади, що розташована по вул. Дубовецькій 1, 15 квітня прибуло близько 130 військовослужбовців. Вони більш ніж рік знаходились у зоні АТО, і нарешті повернулись додому.

За словами Віктора Шумади, секретаря Тернопільської міської ради, мерія зобов’язується забезпечити належну допомогу: медичне забезпечення, оздоровлення. На це вже виділені кошти.

- Також ми сьогодні розробляємо і очікуємо найближчим часом передачу земельних ділянок в напрямку львівської траси. Цю землю плануємо віддати військовослужбовцям, - розповідає Віктор Шумада

Почесною відзнакою 44-ї окремої артилерійської бригади відзначено 46 бійців, та відзнакою голови облдержадміністрації – 10.

- Ми рік були у зоні АТО, трошки психологічно важко бути там. Фізично – ні, тому що фізично привикаєш. А психологічно потрібно хоча б 1-2 місяці відпочити, а потім, можливо, знову повертатись туди на військову службу за контрактом, - зізнається один з мобілізованих

- Ми його чекаємо! Завжди переживали. Були моменти, коли він дзвонив і казав, що важко, дуже важко і ми всі плакали. Були такі моменти, коли він дзвонив і казав, не знати, чи ми доживемо до завтра. Але нічого, ми його дочекались і все добре, - розповідає сестра демобілізованого.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео