До 100-річчя бою Легіону Українських Січових Стрільців на горі Лисоня виготовлять ювілейну монету

100-річчя бою Легіону Українських Січових Стрільців на горі Лисоня Бережанського району відзначать у 2016 році на Тернопільщині.

Відповідне розпорядження підписав голова обласної державної адміністрації Степан Барна.

28 серпня  на Лисоні планують провести Всеукраїнський фестиваль-конкурс стрілецької та повстанської пісні «Дзвони Лисоні». 

20 вересня - IV Міжнародну конференцію на тему: „Бережанська гімназія: сторінки історії”, присвячену висвітленню подвигу Легіону Українських Січових Стрільців в часи Першої світової війни (м. Бережани).

27-28 вересня - таборування патріотичної молоді, залучивши молодіжні громадські організації патріотичного спрямування.

28 серпня - акція „Підтримай вогонь Лисоні” за участю учнів старших класів загальноосвітніх шкіл Бережанського району.

З травня до вересня у закладах культури, освіти, військових частинах області планують провести різнопланові культурно-просвітні та інформаційні заходи, у тому числі фотодокументальні, ілюстративні виставки, учнівські та студентські науково- практичні конференції, усні журнали, уроки мужності, історичні читання, круглі столи за участю науковців, громадських діячів; фотовиставку пам’яток стрілецької звитяги „Як з Бережан до Кадри...”, присвячену 100-річчю бою Легіону Українських Січових Стрільців на горі Лисоня.

Також у планах - виготовлення ювілейної монети з нагоди 100-річчя битви Легіону Українських Січових Стрільців на горі Лисоня; спецпогашення ювілейного конверта.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео