Тернопіль святкує день замку (фото, відео)

15 квітня на фасаді тернопільського замку відкрили історичні анотаційні таблиці «Тернопільський замок» та «Засновник міста – Ян Тарновський».

 

Також відбулося спецпогашення марки і конверта із зображенням «батька» Тернополя. Перший конверт підписав міський голова.

15 квітня Тернопіль відзначає подвійне свято – день заснування міста, та річницю визволенні з-під фашистської окупації. Тож, в честь цього, тернопільська міська рада вирішила розмістити пам’ятні дошки на фасаді замку, щоб тернополяни не забували та поважали історію свого міста.

- Для Тернополя це не просто визначна дата – визволення з-під фашистської окупації – це той перший відлік, який для кожного тернополянина є особливим. Це своєрідна реінкарнація, кожне приміщення має свій дух, і тепер до замку повернувся дух того, хто його започаткував, - прокоментував Олександр Смик, керівник управління культури та мистецтва.

Сергій Надал, очільник міста, привітав жителів з днем створення міста та замку. Адже в цей день в 1540 році польський король дав дозвіл Яну Тарновському на створення міста.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото, відео автора.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео