Іван Марчук отримав почесну відзнаку у Тернополі

15 квітня у Арт-галереї на вул. Сагайдачного відбулося відкриття виставки видатного генія сучасності, художника, уродженця Тернопільщини Івана Марчука. У відкритті виставки взяв участь Іван Марчук, міський голова Сергій Надал та десятки шанувальників творчості визнаного генія.

Очільник Тернополя запропонував Івану Марчуку організувати у тернопільському замку виставку на постійній основі. Для цього міська рада готова провести у замку необхідні ремонтні роботи, повідомляє rada.te.ua.

-  Ми беремо участь в унікальній події, яка увійде в історію нашого міста - відкриття виставки генія сучасності, уродженця Тернопільщини Івана Марчука «Генотип Вольності». Для мене велика честь бути присутнім тут, - зазначив Сергій Надал. - Нещодавно я, від імені громади Тернополя, звернувся до пана Івана з пропозицією відкрити у нашому місті персональну картинну галерею «Генія сучасності». Зі свого боку міська рада буде максимально сприяти роботі картинної галереї Івана Марчука. Музей-картинна галерея стане новим символом Тернополя, окрасою нашого міста та центром туристичних маршрутів.

Очільник Тернополя побажав митцю наснаги, здоров’я та вручив Почесну відзнаку міського голови.

Нагадаємо, що виставку організовує Тернопільська міська рада та обласна організація спілки художників України з нагоди 80-річчя від дня народження митця. Відвідати її зможуть тернополяни протягом 20 днів.

Вибір читачів за тиждень

Відео