Син підпалив матір на Тернопільщині

Апеляційний суд Тернопільської області відхилив апеляційну скаргу 35-річного жителя села Мишковичі Тернопільського району, засудженого до семи років позбавлення волі за завдані матері тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили її смерть.

Під час досудового розслідування було встановлено, що син облив матір спиртосумішшю та підпалив. В результаті жінка отримала  близько 30 відсотків опіків тіла. Нещасну горе-син ще деякий час самостійно лікував, бо, як стверджував, мати не хотіла, щоб від лікарів про випадок довідалися правоохоронці. Від опіків і, як констатував судово-медичний розтин, від больового шоку жінка померла.

Підозрюваний стверджував, що не мав наміру завдати матері тяжкі ушкодження, трагедія сталася внаслідок необережного поводження з вогнем. Проте суд першої інстанції критично поставився до такого твердження, адже про умисність дій сина свідчив той факт, що він не викликав швидку допомогу, повідомляє npu.gov.ua.

В апеляційній скарзі захисник обвинуваченого просив пом’якшити покарання, оскільки, на його думку, воно не відповідає тяжкості вчиненого злочину. Проте колегія суддів дійшла до висновку, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає, і вирок суду залишила без змін.

Вибір читачів за тиждень

Відео