Тернопільський поліцейський напідпитку керував автівкою

Колишній міліціонер, а тепер поліцейський, попався патрульним під час матчу між футбольними клубами «Тернопіль» та «Зірка».

 Поліцейські,які залучалися до охорони маршу вболівальників, затримали п’яного екс-міліціонера за кермом, – пише БезТабу.

- Діючий працівник поліції не виконав вимогу працівника поліції про зупинку. Це є грубим порушенням. Коли з ним почали спілкуватися патрульні – людина поводила себе зверхньо, - розповідає командир батальйону Управління патрульної поліції Тернополя Олександр Лизун.

Екс-міліціонер не просто був зухвалим, а й перешкоджав роботі поліцейських. Своє водійське посвідчення і документи на авто чоловік не хотів показувати, після вмовлянь – продемонстрував лише на 2 секунди, повідомляє tenews.te.ua.

Патрульні склали адмінпротокол та вилучили водійське посвідчення водія. Усі матеріали по справі відправлено в суд.

- Деякі люди не звикли до дотримання правил дорожнього руху. Це є великою проблемою, адже через недотримання виникають затори, аварійні ситуації та ДТП. Можу сказати, що не всі жителі міста ставляться з розумінням до нашої роботи. Люди просто не звикли за 20 років дотримуватися закону, - додає Олександр Лизун.

 Загалом Тернопіль щодня патрулює 50 патрульних.

Як зізнався очільник Патрульної поліції Тернополя Володимир Струк, на початку їхньої роботи деякі особи вимагали до себе «особливого» ставлення. Мовляв, ДАІ закривала на їхні порушення очі, і патрульним теж так слід робити. Зокрема, високопосадовці та багатії, чиї прізвища патрульні не називають, вимагали не реагувати на порушення ПДР певними транспортними засобами.

 - Дзвонили, просили надати певні привілеї Ми пояснили нашу позицію: для нас всі однакові. Не залежно від посади і транспортного засобу, - коментує Володимир Струк.

Вибір читачів за тиждень

Відео