В Тернополі змагались на інтелектуальному рівні

15 квітня  2016 р. у 24  школі був проведений інтелектуальний турнір між восьмими класами до Дня  першої згадки про Тернопіль. Організатори – ГО «Нове покоління Тернопільщини». 

Сама гра розроблена організаторами акції. Участь брали чотири команди, кожна з яких представляла свій клас. У кожній команді було представлено п’ять учасників. Гра складалася з двох етапів. У першому командам надавався певний предмет, з яким асоціюється пам’ятник, що знаходиться в Тернополі (наприклад банка меду асоціюється із пам’ятником бджолі-трудівниці). Всього було задано п’ять питань. За кожну відповідь команда просувалася на певну кількість ходів на ігровому полі. Деякі поля додавали бонуси, а деякі навпаки відміняли ходи, тому гравцям потрібно було розробити стратегію переміщення своєї команди по ігровому полі; можливо на деякі питання не потрібно відповідати?

Якщо дві команди ставали на одне поле, тоді давалися додаткові запитання, що стосувалися історії міста. У рамках другого етапу змагань команди мали скласти ключове слово зі спеціально розробленого ребусу. Для того,щоб перемогти,дітям потрібно було продемонструвати знання географії рідного міста.

Голова ГО «Нове покоління Тернопільщини» Янюк Іван зазначив, що змагання направлені на поглиблення в дітей знань про рідне місто, виклик в них інтересу до культурної спадщини Тернополя, а також, зацікавити у пошуку нових фактів про історію та географію Тернополя.  Також він  вказав на високий рівень знань дітей про історію, географію, культурну спадщину рідного міста. Заступник голови ГО «Нове покоління Тернопільщини» Якимець Назар зазначив, що гра була розроблена так, щоб окрім ерудиції розвивати розумові здібності дітей, спонукати їх думати, прищеплювати їм стратегічне мислення.

Окрему подяку організатори висловлюють школі № 24 за допомогу в організації заходу, зокрема педагогу-організатору Анні Романівні Чечоті.

Вибір читачів за тиждень

Відео