Гімназисти дізналися про таємниці вирощування лісу

У рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», з метою ознайомлення зі світом професій та надання допомоги у виборі майбутнього фаху, працівники Лановецького районного центру зайнятості організували екскурсію у ДП «Кременецьке лісове господарство» Лановецьке лісництво для школярів місцевої ЗОШ №2 - гімназії.

«Професіографічні екскурсії на підприємства є однією ефективних форм профорієнтаційної роботи, яка дає змогу дітям ознайомитись з професіями в реальних умовах, отримати інформацію із першоджерел, поспілкуватися із професіоналами тощо», - зазначила провідний фахівець з профорієнтації РЦЗ Тетяна Криванич.

Лісничий Ігор Романишин розповів учням історію створення цього лісництва, про специфіку виробничого процесу, що здійснюється в господарстві, перспективи його розвитку, умови праці тощо. Також діти дізналися про професії на цьому підприємстві, зокрема: лісничого, інженера лісового та садово-паркового господарства, майстра лісу, робітника на лісокультурних роботах та ін.

Під час екскурсії школярі відвідали теплиці, де в умовах парникового ефекту в спеціальних коробах з маленької насінини сосни, клена, липи, ялинки вирощують саджанці майбутніх лісових велетнів.

Захід відбувся у теплій та дружній атмосфері. Гімназисти не лише побачили процес ведення лісового господарства, а й взяли участь у висаджуванні саджанців самшиту та туї.

Школярі зрозуміли важливість вибору майбутньої професії, оскільки яскравим прикладом для них були працівники, які працюють у лісництві із задоволенням.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео