Тернопільські військовослужбовці до кінця квітня повернуться додому

Від початку квітня на території України проводять заходи щодо демобілізації військовозобов'язаних, призваних у рамках 4-ї хвилі мобілізації.

На черговому брифінгу військовий комісар Тернопільської області Володимир Катинський зазначив, що відповідно до Указу Президента про демобілізацію, звільненню від служби підлягають військові, які були призвані під час четвертої черги мобілізації. На сьогоднішній день основна частина військовослужбовців  вже вдома, а ті хто залишився, будуть демобілізовані до кінця квітня.

Військовослужбовці звільнені від військової служби зобов’язані стати на облік протягом 5 днів. Відповідно до закону, при собі потрібно мати: військовий квиток, прописку та інші документи, які підтверджують статус учасника бойових дій. Якщо ж такий статус не наданий, але є всі підтверджуючі документи, то військові комісаріати готові надати його.

- Якщо у людини є поранення, отримані під час проходження військової служби, то всі довідки про поранення також подаються у комісаріат. Вся інформація, яку демобілізовані подадуть у комісаріати, буде закладена у їх особові справи, - зазначив Володимир Катинський.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео