Учасники Чемпіонат світу із футболу серед команд діаспори гратимуть не лише у Тернополі

Грандіозне спортивне дійство – V Чемпіонат світу із футболу серед команд української діаспори відбудеться у Тернополі.

Традиційний турнір цього року приурочать до 25-ї річниці Незалежності України. Триватимуть змагання із 17 до 22 травня, розповів «Терену» заступник голови Тернопільської обласної держадміністрації Юрій Юрик.

- Якраз у травні на Тернопіллі проходитимуть Дні Європи, великий Інвестиційний форум, - каже пан Юрик. - Чемпіонат світу із футболу серед команд української діаспори буде чудовим доповненням. Ми вже знайшли порозуміння щодо цього із паном Бокієм. Причому цього року змагання будуть проходити не тільки у Тернополі, а й у кількох райцентрах: Бережани, Теребовля і Збараж. Окрім того, ігри відбуватимуться на стадіонах у Тернопільському районі.

Нагадаємо, учасниками такого турніру є любительські команди із футболу серед представників українських діаспор світу. Ініціатором і засновником цього заходу є Міжнародне об’єднання громадських організацій «Четверта хвиля» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також Національного олімпійського комітету України і Федерації Футболу України.

- Проведення такого чемпіонату має велике суспільно-політичне значення, - додає чиновник. –  Це – не лише розвиток туризму. Такий чемпіонат - символ об’єднання українців зі всього світу довкола тих проблем, які нас хвилюють. Це свідчить про те, що спільно ми можемо вирішити дуже багато.

Скільки команд і звідки вони приїдуть - наразі невідомо. Остаточний перелік учасників міжнародного турніру, за словами Юрія Юрика, лише формують.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із відкритих джерел (Чемпіонат світу із футболу серед команд української діаспори-2015)

 

Вибір читачів за тиждень

Відео