Пам’ятник репресованим священикам встановлять на Тернопіллі

Пам’ятник усім репресованим священикам – незалежно від того, до якої конфесії вони належали - встановлять на Тернопільщині.

Як повідомили під час засідання Ради церков, що діє при обласній держадміністрації, меморіал планують звести у селі Мушкатівка Борщівського району.

- Це буде пам’ятник усім отцям, які постраждали від репресій «совітів», без конфесійної прив’язки, - каже голова обласної державної адміністрації Степан Барна. – Більше того, ми готові створити виставки, різні архівні збірки про усіх священиків, доля яких варта уваги сучасників.

Нагадаємо, село Мушкатівка – старовинне і мальовниче. Поблизу нього вчені свого часу виявили археологічні пам'ятки давньоруської культури, поміж них унікальне місце займає давньоруський замок. Перша писемна згадка про це село датована 1530 роком, повідомляють у «Вікіпедії».

До слова, презентація проекту нового монументу священикам має відбутися під час Всеукраїнської науково-практичної конференції на тему: «Українська греко-католицька церква у сучасних процесах розвитку українського суспільства (до 420-ліття укладення Берестейської унії, 70-ліття від початку переслідування УГКЦ)». Цей захід пройде 21-22 квітня на базі історичного факультету Тернопільського національного педагогічного університету ім. В.Гнатюка.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото із сайту mapio.net

Вибір читачів за тиждень

Відео