Тернопільська партія, якій не щастить (фото, відео)

Якийсь злий фатум переслідує голову фракції «Народного контролю» у Тернопільській міськраді Володимира Бліхара. 

На початку лютого цього року за хабарництво затримали доцента Тернопільського державного медичного університету. Як з’ясувалося згодом, йшлося про депутата Тернопільської міської ради від «Народного контролю» Романа Ляховича. В обласній організації «Народний контроль» фактично визнали факт отримання хабара їхнім однопартійцем і відразу ж поспішили «відхреститися» від нього. Хоча Роман Ляхович до скандалу був близьким соратником Володимира Бліхара.

Після такого корупційного удару «борці з корупцією» з «Народного контролю» почали кампанію за «збереження партійного обличчя». І все ніби добре розвивалося, люди вже призабули про контролерів-корупціонерів, як раптом грянув суд над Ляховичем. І, як не дивно, для депутата фракції «Народний контроль» кримінальна справа за отримання хабара завершилася … великим переляком і незначним штрафом.

25,5 тисяч гривень штрафу – таке покарання призначив Тернопільський міськрайонний суд. Українське правосуддя дивує: затримали з хабарем у тисячу доларів і оштрафували майже на таку ж суму!?

Проте, не встиг завершитися цей скандал, як почався ще один. Цього разу – трагічний. І теж пов’язаний з В. Бліхарем.

Кілька днів тому на вулиці Поліській в Тернополі чоловік, працюючи в траншеї на глибині близько чотирьох метрів, опинився під горою землі та щебеню. Шансів врятувати бідолашного не було.

Як виявилося пізніше, загиблий працював на фірмі Володимира Бліхара «Viknaroff». За неофіційною інформацією, вже протягом тривалого часу постійно проривала труба, яка забезпечувала відвід каналізаційних стоків з підприємства.  І ось слюсаря з фірми відправили шукати причину. На території в колодязях прориву не знайшли, тому почали шукати на сусідніх ділянках, які, за деякими даними, «Viknaroff» привласнив собі без будь-яких належних на це дозволів . І знайшли. Аби ліквідувати проблему, зняли асфальт та розрили трубу. Працівник фірми туди заліз, але намоклий ґрунт обвалився.

Володимир Бліхар в цій ситуації знову умив руки: йому, мовляв, нічого про це не відомо, бо він у відрядженні. І всю відповідальність за те, що сталося, списав на головного інженера своєї фірми.

Після всього сказаного, чи варто ще дивуватися, чому очільник фракції «Народного контролю» на засіданні земельної комісії міської ради виступав категорично проти виділення земельних ділянок воїнам АТО? - запитує сайт «Реально».

Грицько Засмучений

 

Вибір читачів за тиждень

Відео