Тернопільське сміття утилізуватиме китайський сміттєпереробний завод?

Тернопільщину відвідали  інвестори, представники китайської компанії «China Western Power Industrial Co Ltd». На офіційній зустрічі сторони обговорили можливість залучення інвестицій в будівництво заводу із утилізації відходів.

- На Тернопільщині представлені всі умови для максимального залучення інвестицій, — підкреслив заступник голови – керівник апарату ТОДА Ігор Вонс. — В області нараховується 740 сміттєзвалиш та полігонів для твердих побутових відходів. А також 26 підприємств, що займаються вивозом сміття. Звісно, ми підтримуємо ініціативу будівництва сміттєпереробного заводу й готові надалі разом працювати у даному напрямку. 

Під час заходу тернопільські можновладці обговорили з інвесторами кілька важливих питань: об’єми поставки сміття, можливість збільшення його за рахунок залучення інших регіонів, та, звісно, виділення земельної ділянки під будівництво заводу.

До речі, обладнання вказаної китайської компанії забезпечить не лише утилізацію відходів - в процесі переробки виготовляють матеріал для будівництва доріг. До того ж, при спалюванні сміття виділяється енергія і тепло, що може стати додатковим бонусом для тернопільської енергосистеми.

Представники «China Western Power Industrial Co Ltd» запевнили в серйозності власних планів щодо нашої області і сказали, що тепер чекатимуть реальних пропозицій від тернопільських чиновників.

Повідомляє Тернопільська ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео