У Тернополі вчетверте проведуть фестиваль «Ї»

У Тернополі  6-8 травня проходитиме мистецький фестиваль «Ї», в рамках якого на Тернопілля завітають як відомі майстри сучасної літератури, так і молоді письменники, а також — музиканти і художники.

Фестиваль триматиме три дні 10 ранку до 6 ранку, тобто практично 24 години. Локації будуть розміщені в арт-кафе «Бункермуз», «Коза», книгарні «Є», ресторані «Scorinni», Драматичному театрі, Українському домі «Перемога».

Співорганізатор та відомий ресторатор Олег Макогон зазначив, що мистецький фестиваль «Ї» - подія, яка зможе навчити чогось нового не тільки тернополян, а  приверне увагу гостей та туристів.

- Програма надзвичайно насичена і поділена на денну і нічну. Вона передбачає: презентації книг, прес-конференції, літературні читання, виступи музичних гуртів, виставки картин і фотографій, перегляд фільмів, - розповідає Юрій Матевощук.

На літературній сцені фестивалю будуть представлені: Сергій Жадан, Дмитро Лазуткін, Іван Байдак, Роман Штігер. На музичній сцені виступатимуть Egor Grushin, «Шафа Шамана», «Жадан і Собаки в космосі».

Організаторами фестивалю виступили: ГО «Молодіжне об’єднання «Файне місто», ГО «Мистецький фестиваль «Ї», Мистецьке об’єднання «Коза», за підтримки Тернопільської Міської ради, Міністерства молоді та спорту, а також облдержадміністрації.

Детальнішу інформацію можна дізнатись на  сторінках фестивалю в соціальних мережах – https://vk.com/festyval_ji_2016 та

.

Даяна КОСТЕНЧУК

Фото, відео автора

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео