В найближчі дні температура повітря на Тернопільщині буде невисокою

Через холодні атмосферні фронти в найближчі дні температура повітря у Тернополі та області буде невисокою. Вночі на ґрунті можливі заморозки, а вдень пориви вітру до 15-20 метрів за секунду. Суттєвих опадів гідрометеоцентр не передбачає. Синоптики кажуть, що такі погодні умови є типовими для нашої області для цієї пори, а температурні показники, які тримались минулого тижня і раніше перевищили звичну кліматичну норму в кілька разів.

Ще минулого тижня у Тернополі та області було дуже тепло, проте в останні два дні температурні показники знизились. Причина цьому, кажуть синоптики, у проходженні атмосферних фронтів. Так 20 та 21 квітня температура повітря становитиме вдень від 7 до 12 градусів тепла, а вночі від 0 і до 6 градусів тепла, з можливими заморозками. Проте істотних опадів не передбачають, повідомляє тв4.

– У найближчу ніч ми очікуємо, що через територію Тернопільщини пройде холодний атмосферний фронт. Істотних опадів він не принесе, тому що вночі холодний атмосферний фронт опадів, як правило, не дає. Проте він принесе за собою холодні арктичні повітряні маси. І можливі заморозки на ґрунті. В подальшому, при проходженні теплого атмосферного фронту, так як от 22, наприклад, квітня відбуватиметься дещо підвищення температурних показників, – розповідає завідувач сектору організації робіт Тернопільського обласного гідрометеоцентру Оксана Софінська.

У гідрометцентрі кажуть, що такі температурні коливання показників відбуватимуться у найближчі 5 днів. Так, 22-23 квітня синоптики очікують, що денні температури підвищаться до 12-17 градусів тепла, проте в подальшому вони знову знижуватимуться при проходженні атмосферного фронту. Схожі погодні умови очікують до 25 квітня. Самі ж температурні показники, які триматимуться у цей час є більш типовими для Тернопільської області, і максимально наближені до кліматичної норми.

– Можна сказати, що ті погодні умови, які ми спостерігали в попередні дні, коли в нас максимальні температури повітря вдень становили 25-26 градусів вище нуля, вони були суттєво вищі, аніж кліматична норма. Середньодобова температура повітря перевищувала кліматичну норму на 6-10 градусів. Це є дуже високі температурні показники для квітня місяця для нашого регіону. На сьогоднішній день це зниження, яке ми очікуємо, яке ми прогнозуємо вже поступово відбувається. Тому що ми бачимо, сьогодні вже знижується температура повітря, воно приведе температурні показники ближче до кліматичної норми, – каже Оксана Софінська.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео