139 тисяч гривень підприємець з Теребовлянщини заплатив за дизпаливо, а виявилося, що гроші отримав шахрай

Моніторити інтернет-оголошення можна з неабиякою користю для власної кишені. Це довів допоки невідомий правоохоронцям пройдисвіт, котрий, знайшовши бажаючих купити і продати дизпаливо, заробив дуже кругленьку суму.

До теребовлянських поліцейських із заявою звернувся підприємець з Плебанівки. Чоловік заявив, що житель міста Вознесенськ Миколаївської області, котрий назвався Денисом Водяковичем, шахрайським шляхом заволодів його грошовими коштами Чоловік видавав себе за продавця дизпалива і спілкування з ним відбувалося виключно в телефонному режимі.

Як з’ясували правоохоронці, продаж дизпалива насправді мав відбутися, навіть фура з пальним прибула до Плебанівки з Києва. Щоправда, продавцем був зовсім не житель Вознесенська, а столичне підприємство. Проте ні покупець, ні справжній продавець про існування один одного не знали.

Отже, все відбувалося за схемою: «продай чуже – отримай гроші». Зловмисник, знайшовши на сайті оголошень бажаючих купити пальне і продати його, став вести перемовини. Продавцю представився покупцем і навпаки. Ретельно спланована шахрайська схема не дала збою: лиходію вдалося переконати столичного підприємця везти товар на Теребовлянщину, а жителя Плебанівки – перерахувати гроші. Щоправда, останні надійшли не на рахунок київського підприємства, а на особистий рахунок пройдисвіта. Тому продавець пального, не отримавши грошей, розвернув фуру з чотирнадцятьма тоннами дизелю на Київ, а теребовлянський підприємець залишився ні з чим.

Розпочато кримінальне провадження за частиною другою статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять слідчо-оперативні заходи з метою встановити та затримати особу підозрюваного.

 Сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео