«Надійний шанс на порятунок»

Саме таку назву матиме  книга  Георгія Мельника – голови Лановецького районного осередку Всеукраїнської організації «Союз інвалідів України», яку  нині автор готує до друку. 

Це вже шоста праця в творчому доробку п. Георгія – ветерана Другої світової війни, полковника, академіка, публіциста, дійсного члена Академії соціального управління. Кожна з них викликає значний суспільний резонанс. Так, попередня його книга « Ключі від щастя» отримала схвальні відгуки та рецензії відомих у області науковців, зокрема, завідувача кафедри менеджменту підприємницької діяльності Тернопільського Національного технічного університету ім. І. Пулюя професора Богдана Андрушківа, доктора педагогічних наук професора Анатолія  Вихруща, доктора філософії старшого наукового співробітника Тернопільського Національного технічного університету ім. І. Пулюя Ольги Погайдак.

- Моя нова монографія – це, власне, розгалужена  програма підтримки інвалідів, адресована  з одного боку органам місцевої влади та задіяним у цій сфері працівникам, а з іншого – всім, позбавленим повноцінного життя, людям, аби вони знали, якими важелями володітимуть, коли громади контролюватимуть владу. - ділиться автор. - В ній узагальнено і мій десятирічний досвід, і європейські підходи, і конкретні рекомендації ООН  стосовно даної проблематики. Бо інваліди й досі здебільшого не знають своїх законних прав, а тому часто почуваються незахищеними. 

У Георгія Мельника  слово йде поруч із ділом. Незважаючи на поважний вік , бо п. Георгію днями виповнилось вже вісімдесят три, він довів своє вміння опікуватись людьми, які нерідко почувають себе покинутими напризволяще. Завдяки його зусиллям, за кількістю первинних осередків Лановецька районна організація інвалідів займає перше місце в області. До того ж, вже не перший рік у створеному ним при її громадській приймальні медико-реабілітаційному кабінеті, оздоровлюються інваліди не тільки з Лановеччини, а й із сусідніх районів області. Тут вони можуть отримати і допомогу і пораду в складній ситуації. Це ще раз доводить, що для наснажених високою метою креативних особистостей не стає на заваді ні вік, ні умови, в яких доводиться сьогодні проторювати шляхи до європейських стандартів у житті нашої держави.

Григорій БАСЮК

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео